Brouw het lekker zelluf!

Gefeliciteerd! De kans is groot dat je er na vandaag een hobby bij hebt! Zorg alvast voor een aparte plek in de koelkast waar jouw bier onvindbaar is voor je partner, vrienden, buurman

Blond Bier Zellufgemaakt

 

Blond bier is een frisse biersoort die voor veel mensen toegankelijk is. Misschien wel daardoor is blond bier erg populair. Door het gebruik van minder hop, dan bijvoorbeeld bij pils, is de smaak minder bitter. Het alcoholpercentage ligt meestal tussen de 4% en 6%, maar blond bier komt ook voor met wel 8% alcohol. De lichte kleur van blond bier past, net zoals de frisse smaak, helemaal bij het voorjaar en de zomer! 

 

 

 

IPA zellufgemaakt

 

India Pale Ale (IPA) is misschien wel de populairste bierstijl van dit moment. Flink gehopt, bitter en verfrissend bier met typische aroma’s van ceder, citrus en tropisch fruit. Dit bittere biertype werd voor het eerst gebrouwen in Engeland maar komt inmiddels uit alle hoeken van de wereld. Vaak wordt er een dry hop toegepast. Zo ook in dit pakket!

 

 

 

Triple Zellufgemaakt

 

De overtreffende trap van een Blond en Dubbel is een Tripel. Tripel is een krachtig goudkleurig bier met een hoog alcoholpercentage dat varieert van 7,5 tot 9,5% en soms nog een beetje meer. In deze bieren tref je veelal fruitige aroma’s aan en een medium tot sterke bitterheid. Een Tripel is een bier dat je het hele jaar door kunt drinken, aan tafel of zo maar, omdat het een mooie dag is.